Vänner och rabatter

Unika samarbeten med världsledande företag

Mac-friend

Som elev på BEAUTY ACADEMY har du rätt till ett M.A.C Pro-kort. Kortet ger dig upp till 20 % rabatt i alla M.A.C Pro-butiker i Norden och är ett bevis på professionalitet i branschen. Under utbildningen får du som elev även en exlusiv Masterclass av M.A.C.
På BEAUTY ACADEMY får eleverna möjlighet att arbeta med större delen av M.A.C´s sortiment.

Dashl-friend

Dashl är ett svenskt varumärke som hjälper kvinnor att omfamna sin riktiga skönhet med produkter och skonsamma behandlingar. Varumärket har Beauty Bars över Europa där in-house stylister snyggar till naglar, fransar och bryn på språng. Alla behandlingar är fria från artificiella material och tveksamma kemikalier. Dashls skönhetsprodukter är veganska och cruelty-free. På Beauty Academy by Dashl utbildas framtidens stylister i de senaste trenderna och teknikerna.

Byterry-friend

Varumärket By Terry är skapat av makeupartisten Terry de Gunzburg 1998. Hon var även med och tog fram Touche Éclat under sina 15 år på YSL. Hennes strävan efter kvalitet och personlighet, i makeup och hudvård har lett till ett lyxigt och genuint varumärke. By Terry skickar sina nyheter till skolan för att eleverna på BEAUTY ACADEMY ska få möjlighet att testa det allra senaste på marknaden.

Bobbi-brown

Makeupartisten Bobbi Brown tog 1991 tillsammans med en kemist fram läppstift i 10 olika nyanser. Det blev startskottet för hennes resa med varumärket Bobbi Brown. Efter 10 år som makeupartist, i en ny roll som innefattade att ta fram produkter såg hon snabbt att det fanns ett klart budskap från marknaden: ”Kvinnor vill ha en makeup som är enkel, smickrande och användbar.” Naturlighet genomsyrar hela varumärket, det finns en ton och en nyans för alla. Hela sortimentet av foundations finns att arbeta med på skolan, och eleverna får även produkter från Bobbi Brown i sina makeupkit.

Laura-mercier

Laura Mercier är ett av våra favoritmärken. Med ”Flawless” som ledord skapar Laura fantastiska produkter. En del av sortimentet finns på skolan att arbeta med.

Sweed-friend

Under utbildningen kommer Gabriella Elio, grundare av Sweed Lashes, till skolorna för att föreläsa. Våra elever få ta del av Gabriella resa som entreprenör, hennes år i makeup-branschen och hur varumärket Sweedlashes kom till. Hon visar hur man på bästa sätt applicerar fransarna, som också eleverna får med i sitt elevkit. Utöver det får eleverna 30% rabatt när de registrerat sig hos Sweedlashes.

Real-Techniques

Real Techniques® är skapat av makeupartisterna och  Beauty Gurusarna, Samantha + Nicola Chapman. Följ dem via den topprankade You Tu be kanalen (Pixiwoo) för  experttips, inspiration och nyheter till din Beauty rutin. Real Techniques® makeup borstar och verktyg kombinerar material av högsta kvalitet med innovativ design för att göra det enklare än någonsin att skapa en pixel-perfekt look. Målet är att ge alla självförtroendet och verktygen för att skapa en proffsig make-up. Produkter är färgkodade för att förenkla ditt arbete:  de orangea för en felfri bas, de lila till ögonen och de rosa för en perfekt finish.
På BEAUTY ACADEMY får eleverna möjlighet att testa de olika verktygen från Real Techniques® för att kunna vara kreativa och skapa perfektion. Real Techniques® är din beauty inspiratör.

Organic-Beauty

Efter att ha jobbat som makeup-artist i 20 år bestämde sig Linda Öhrström för att rensa ut i sminkväskan och börja använda renare, ekologiska och naturliga produkter. I hennes shop säljer hon bara egna favoritmärken, produkter som verkligen fungerar och som är snygga, rena och levererar resultat. Under åren har hon hittat många suveräna ekologiska produkter som hon vill att fler ska upptäcka och kunna handla på ett tryggt och enkelt sätt. Linda Öhrström erbjuder våra elever 10 % rabatt i sin webbshop.

St-Tropez

St. Tropez är ett världsledande varumärke inom brun-utan-sol som skapar morgondagens trender och utvecklar kontinuerligt nya, innovativa produkter. De mångfaldigt prisbelönta produkterna ger huden en naturligt gyllenbrun ton med fantastisk lyster.

Beckmans-friend

Vi samarbetar med Beckamans designhögskola där vi gärna sätter elever i kontakt med kreatörer. Samarbetet skapar möjligheter för eleverna att bygga sina portfolios via fotograferingar och att arbeta på visningar.
Vi samarbetar med Beckmans designhögskola vid årets modevisningar och fotograferingar, samt vid visningarna på Stockholm Fashion Week.

Umg-Friend

UMG är den största leverantören av säljpersonal till stora märken som LÓreal och Maybelline. Hos UMG har eleverna  möjlighet att komma ut och arbeta direkt som säljstöd, ambassadör eller konsulent vid deras uppdrag. Detta ger eleverna chans att påbörja sin karriär inom skönhet på flera olika plan.

Mikas-Friend

Vi har en stark koppling till MIKAs Looks, som är modellagenturen MIKAs avdelning för makeup-artister och hårstylister. Eleverna i Stockholm får möjlighet att besöka agenturen där de får veta allt om hur om hur det är att arbeta som frilansande makeup-artist och hur man jobbar mot en agentur. Detta är ett av de mest inspirerande möten för våra elever då de verkligen får en uppfattning om hur de ska gå vidare efter skolan.

Nordstrom-Friend

J. Nordström Handels är en av de ledande distributörerna på den skandinaviska kosmetikmarknaden och representerar bland annat varumärkena: Sensi, Seche, Vitry, Mavala, Collistar och Ardell. Eleverna som går makeupartistutbildningen får med sig produkter från dessa varumärken i sitt startkit.

Nyx-Friend

NYX är en välkänt världen över, framförallt av passionerade skönhetsjunkies. De har ett brett utbud av specialprodukter, färger och står för kreativitet, det finns något för alla! NYX är en del av makeupartisternas startkit på BEAUTY ACADEMY.

PeoplePartner-friend

People Partner har funnits sedan 2014 och arbetar med bemanning, mässor, säljstöd och event och har ett specifik team som specialiserar sig på skönhet. Våra elever får direkt kontakt med People Partner under utbildningen, och ges möjlighet att komma ut direkt i arbete.

Lumene-fried
SHR

Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation är en sammanslutning av auktoriserade hudterapeuter i Sverige, som arbetar för att höja och vidmakthålla kompetensen och kvalitetsnivån inom hudvårdsyrket. Det är något som även är vår ambition och därför är Mehrens Academy naturligtvis stödmedlemmar i organisationen. Linda Mehrens och BEAUTY ACADEMY har också varit delaktiga i att utveckla SM i Makeup tillsammans med SHR.

Cidesco-Friend

CIDESCO grundades 1946 i Bryssel och har sitt huvudkontor i Zürich, Schweiz.
CIDESCO är världsstandarden för skönhet och spa-terapi, deras medlemskap är öppet för ledande skolor, högskolor, skönhetssalonger och spa runt om i världen.
De skolor som ackrediteras av CIDESCO har högsta standard för utlärning, utrustning och hygien.
Alla kandidater som fullföljer sin utbildning på en ackrediterad CIDESCO-skola kan försäkra sig om att de har fått en utbildning i världsklass.

Våra utbildningar är attraktiva för många uppdrag och branscher, inte minst inom TV. TV3 och MTG har använt sig av våra elever till hela produktionen av Project Runway samt Top Model och Top Model-mässan. Bland övriga uppdrag kan nämnas Baluba, Café Bärs, Partaj, Let´s Dance, Körslaget, Idol, Bergs Bärbara Talkshow, Fest hos Wahlgren/Bagge och Solsidan.

Picaut-Friend

M Picaut är Sveriges mest prisbelönta hudvårdsserie. Ingredienserna har en dokumenterad effekt av Anti Age som sedan kombineras med det renaste naturen kan erbjuda. Bakom den nytänkande hudvårdsserien M Picaut står Mette Picaut som i över 20 år arbetat som modell över hela världen. Våra elever har tillgång till hela sortimentet under utbildningen och kan köpa M Picaut-produkter till 20% rabatt.

oriflame_logga

Oriflame är en av våra sponsorer för våra elevkit.

 • Stockholm Fashion Week
 • NK
 • SM i Makeup
 • Finest.se
 • Lernberger/Stafsing
 • Acne Studios
 • Indiska
 • Livstycket
 • SHR
 • Modeskolan
 • Årets Frisör
 • Wella
 • RedKen
 • Kappahl
 • People Partner
 • Another Brand
 • PA Productions
 • Fotoskolan STHLM
 • Acadermia
 • Attitude
 • Colin.se
 • Intro/Muse
 • Look Good Feel Better
 • Kulturama
 • Fotoskolan i Gamleby
 • SVT
 • Weekday
 • mm.

Är du intresserad av att studera på BEAUTY ACADEMY?

Fyll i din anmälan så kontaktar vi dig och bokar in ett möte i en av våra studios.