Hårstylist

Utbilda dig till Hårstylist!

Välkommen till en mycket välrenommerad och uppskattad hårstylistutbildning i två nivåer! 

Hårstylisterna Linnea Hellbom och Sara Ollinen arbetar tillsammans i den här skräddarsydda utbildningen med en stor passion för yrket.

Deras kombinerade erfarenheter och expertis gör att vi kan täcka allt från grundena i hårstyling till det kreativa tänkandet och skapandet för den som vill arbeta professionellt inom mode, reklam och bakom kameran och även för den som vill arbeta med brudstylingar och beauty.

Utbildningen hålls i vår moderna studio i Stockholm och pågår under 5 dagar. Utbildningen är mycket intensiv och när du är klar har du en stadig grund att stå på i ditt fortsatta yrkesliv. Vi lovar – du kommer aldrig att se på hår på samma sätt igen!

Det här ingår

  • Utbildning 40 h fördelat på 5 dagar. 

  • Du lär dig hårstyling med olika värmeverktyg, bruduppsättning, styling för bild och film, flättekniker och hantering av löshår samt en ingående branschkunskap för arbete bakom kameran, på event, bröllop och mycket mer!
  •  
  • Plats: Riddargatan 35, Östermalm, Stockholm

  • Produktkit med stylingprodukter från bland annat Löwengrip, Amika, Noir, Tangleteezer, GHD och redskap från Cloud Nine till ett värde av minst 5000 kr.

  • 10 % rabatt på backstager.se

Bra att veta

  • Kurslängd: 5 dagar
  • Kursdatum 2024
    4-8 november
  • Kursavgift 15000 kr (varav anmälningsavgift 2000 kr)

Delbetala kursavgiften med Human Finans, läs mer här

Exklusivt samarbete med Kollektivet KAI

BEAUTY ACADEMY driver en hårsylistutbildning på avancerad nivå genom ett exklusivt samarbete med Kollektivet KAI. Kollektivet KAI består av tre prisbelönta och drivna frisörer/hårstylister, Annie Ankervik, Sofia Geideby och Josefin Gligic som arbetar tillsammans för att uttrycka sin kreativitet och passion för yrket runt om i världen.

KAI arbetar backstage vid fotograferingar och shower, håller i seminarier och stora samarbeten. 

Vår ambition är att förse våra steg 2 elever med unika idéer som håller säsong efter säsong.

KAI och BEAUTY ACADEMY har inlett ett samarbete då båda parter vill lyfta och stärka kreatörer till att nå sin fulla potential.

Med Kollektivet KAI som ansvariga för vår avancerade hårstylistutbildning betyder att vi kan erbjuda kunskap på absolut toppnivå!


Jobbar du redan i branschen och vill ta steget till kreativ utveckling och utmana dig själv i form och tekniker så är det här en utbildning för dig!

 

KAI Education utbildningsplan

Under 4 dagar guidar KAI dig genom hårstylingens grunder.

Vi går igenom verktygs- och produktlära. Vi lär oss vikten av att förstå hur ett hår blir blankt och hur vi skapar volym. Lockar, vågor, flätor och twists gås igenom och det är alla tekniker som är vardag i en hårstylists liv. KAI är kreativa och så ska även du kunna vara- därför går vi självklart igenom användandet av löshår.
Efter 4 dagar med KAI har du lärt dig sju grundpelare i stylingens värld och du kommer känna dig redo att börja arbeta med hår.

En dag med KAI Education

Så här kan en dag hos oss se ut:

09.00 är alla elever på plats och har packat upp sina produkter och redskap. Läraren visar ett moment teoretiskt med bildspel och eleverna antecknar. Därefter visar läraren momentet praktiskt och eleverna arbetar sedan på dockhuvuden i lärarledda lektioner fram till kl. 17.00. Vi bryter för lunch varje dag kl. 12.00.

Utbildningsplan

Vi går igenom hårstylingens grunder och vilka redskap vi kan använda för att nå våra mål. Vi börjar förstå hur ett hårstrå är uppbyggt och vi lär oss grunderna i sektionering. Vi går igenom hur vi tar bort växtriktningar samt hur vi skapar volym och textur.

Vi går igenom de olika sätten att bygga bas och fästen i håret och detta leder oss in på både flätor, tupering och knepen bakom ”the perfect ponytail”.

Vi pratar hemligheter kring lockar och vågor och går igenom varför vi alternerar eller följer samma riktning på lockarna. Hur får du lockarna att hålla och vad är egentligen skillnaden på att hålla tången vertikalt eller horisontellt?

Löshår. Allt som en obotlig kreatör älskar och behöver. KAI lär dig när du ska använda vilket löshår och hur du ska fästa det.

Är du intresserad av att studera på BEAUTY ACADEMY?

Fyll i din anmälan så kontaktar vi dig och bokar in ett möte.