SÅ FÅR DU LOOKEN

Makeup: Miranda Kylén
Model: LindModels
Hår: Elvira Brandt
Foto: Fredrik Augustsson 


Mirandas moodboard för att förmedla ide och känsla.

Makeupartisten Miranda förklarar med egna ord hur du gör looken:
Jag började med att rengöra noggrant och återfukta med en hudkräm som går in snabbt i huden för att få ett så fint resultat som möjligt. Sedan böjde jag fransarna för att få modellen att se så pigg ut som möjligt och för att det öppnar upp ögonen på ett fint och naturligt sätt, och till sist peelade jag läpparna för att få bort den torra och döda huden och sedan lade jag på ett läppbalsam.

Sedan gick jag vidare med att applicera foundation, face and body från M.A.C för att få ett så lätt och naturligt resultat som möjligt. Jag använde mig utav en svamp för att få ett så fint resultat som möjligt. Efter det lade jag på Select moisturecover concealer från M.A.C med penseln E1 runt ögonen för att täcka det mörka under ögonen och för att få modellen att se pigg ut, sedan lade jag även där det behövdes så som på rodnader och runt läppar och näsan för att få ett så jämn bas som möjligt.

Sedan lade jag en kräm ögonskugga från M.A.C som heter groundwork som är en ljusbrun färg. Jag applicerade den med E2 efter ögats form. Började vid fransraden och markerade sedan ut formen och sedan suddade jag kanterna med en pensel som heter  SB2.

Jag går sedan vidare med highlight, shading och rouge. Jag började med att lägga en lätt och mjuk shading med en kall brun färg från NYX, jag applicerade med en svamp för att få den mjuk utan kanter, jag lade den under kindbenen för att få ett naturligt skugga. Sedan lade jag en beige rosa rouge från M.A.C för att få ett piggt och levande resultat, jag applicerade rouge med F1 på den högsta punken på kindbenet och mjukt bakåt, för att hitta den kan man be modellen titta åt motsatt håll, sedan kan man se i spegeln vart högsta punkten är. Jag lade sedan en highlight från M.A.C som heter Pearl, på de högsta punkterna och de punkter jag vill att ljuset ska slå, så som kindben, näsryggen, hakan, under ögonbryn och ögonvrån.

Sedan började jag med att borsta upp brynen för att se om det finns några luckor att fylla i, sedan gick jag in med en ögonbrynspenna från M.A.C för att fylla i det som behövdes för att få ett så naturligt resultat så möjligt och för att få de så symmetriska som går. Sedan borstade jag upp brynen med bryngel från NYX för att få brynen att hålla sig uppe på plats.

Till sist lade jag på Lipglass som är ett läppglans från M.A.C på ögonlocken som jag applicerade med E3, sedan applicerade jag med ett finger på läpparna för att få ett mjukt och lätt glossigt resultat. Jag använde mig utav så lite produkt som möjligt för att det inte ska ge blött ut utan bara lite glossigt.

 

This is how our student Miranda went from idea to reality when she created this look!

No Comments

Leave a Reply

Välj månad