MODEHISTORIA

Modehistoria är en viktigt del i våran makeup artist utbildning. Vi vet att mode och makeup trender går hand i hand och vi vill att våra elever ska få lära sig att se samband och förstå hur de utvecklas!

Så länge människor har funnits så har vi varit intresserade av vårt utseende och velat förbättra och förnya det.
Genom att titta på mode och makeup bakåt i tiden kan vi få en liten förståelse för hur trender utvecklats och vilka faktorer som avgör vad som kommer näst!

Idag har vi pratat om det senaste århundradets mode och fram till idag. Det är intressant att se likheter från 60 -70 år tillbaka i tiden. På så sätt inser man att inga idéer är nya. Allting är en utveckling av eller motreaktion på det som tidigare varit.

Snart kommer vi börja jobba med årtals makeup där eleverna kommer ha nytta av de de lärt sig idag under modehistoria klassen. Vi kommer jobba med 20,50,60,80 och 90-tal.
Ett enkelt sätt att urskilja vilket årtal en look kommer från är att titta på ögonbrynen. De avslöjar snabbt när bilden eller makeupen är gjord!

Today we have been talking about the history of fashion in class. Why we do this is because fashion and makeup has always changed and developed together. There is a lot to learn about coming trends by looking at what has been. 

 

No Comments

Leave a Reply

Välj månad