EMIKE SZANTO PÅ MAKEUP ACADEMY!

I detta inlägg får ni träffa Emike, vår huvudlärare på MAKEUP ACADEMY i Göteborg!

 

Emike Szanto är makeup artist och vår utbildare på skolan i Göteborg. Hon är tidigare elev på MAKEUP ACADEMY och har jobbat på skolan sedan vi öppnade på Västra Hamngatan 20 för snart 2 år sedan. Hon jobbar med våra sociala medier och kombinerar lärarjobbet med frilansuppdrag. När hon inte jobbar lever hon ett socialt liv med många resor och äventyr där hennes stora inspiration kommer från möten med spännande människor på vägen!

 

  1. Varför valde du att utbilda dig till makeupartist? Vart kom intresset ifrån?
    Jag har alltid vetat att ett “vanligt jobb” aldrig skulle räcka för mig. Jag vill leva ett spännande och kul liv och kunna jobba var som helst, när som helst, med något fritt och kreativt varje dag! Jag har alltid fått höra att jag borde jobba med smink och hår, något praktiskt och socialt. Men jag var inte en typisk “sminktjej”. Så det var när jag tröttnade på att resa och flytta runt som jag tänkte – Nej nu testar jag detta så ser vi vart det leder! Jag förstod snabbt att jag hade hittat en bransch som passade mig perfekt!

 

  1. Vad är det bästa med att få utbilda eleverna?
    Att få lära känna en ny grupp människor och följa deras utveckling, pusha och se de nå våra gemensamma och individuella mål är så otroligt belönande! Man går igenom en super intensiv tid tillsammans här på skolan och lär verkligen känna varandras bra och dåliga sidor!

 

  1. Vilka är dina top 5 bästa makeup-produkter och varför?
    Hudvård är alltid nummer ett! Min kommer från Clarins och jag trivs väldigt bra med deras produkter generellt.
    Laura Merciers Secret Camouflage Concealer är bäst både privat och på jobb, den är oslagbar!
    M.A.C Paint Pot i färgen Groundwork är en favorit för att det går att göra så mycket med den och den passar väldigt många om man vill ha en lätt skugga med ett naturligt djup.
    Bra penslar! I början använde jag ofta fingrarna när jag jobbade men sakta och säkert har jag blivit en riktig pensel älskare. Linda Mehrens och M.A.C penslar är mina överlägsna favoriter!
    Sen släpper jag inte min favorit mascara som är en vattenfast mascara från Maybelline. Den är perfekt för mina fransar som lätt blir trötta och tunga av en vanlig mascara. Den håller dom uppe hela dagen och smular aldrig!

 

  1. Vad vill du säga till någon som går i tankarna att utbilda sig till makeupartist?

BARA GÖR DET! Följ magkänslan, du har ett liv, ta din chans och gör det bästa av det! Allt är en erfarenhet och man vet aldrig vart man hamnar i detta yrke. Det är världens bästa jobb om man älskar omväxling, tempo och kreativ frihet!

 

  1. Vart hittar du inspiration?
    Oj, på så många ställen! Jag får mycket inspiration i känslor och möten med människor men också om jag får vara ute i naturen. Det händer mycket i kontrasterna för mig!

 

  1. Vilket är det roligaste jobbet du gjort?
    Det är också en svår fråga. Man gör så många roliga och framför allt olika jobb. Jag tycker alla uppdrag är roliga på sitt sätt. Allt från reklam till mode till visningar. Men det centrala är att jag älskar att få jobba med duktiga människor som kan sitt område. Så jag får nog svara att alla mina jobb är extremt kul och att det variationen som gör varje jobb unikt!


Emike Szanto, huvudlärare i Göteborg.

No Comments

Leave a Reply

Välj månad