ELVIRA BRANDT PÅ MAKEUP ACADEMY

Elvira är en av våra två makeup lärare i Stockholm!

Hon har varit en del av MAKEUP ACADEMY sedan jauari 2016 och är en grym makeup artist och hårstylist med många stora kunder inom reklam och mode världen!

Elvira jobbar halvtid på skolan och kombinerar det med sina frilansuppdrag.

Hon lever ett socialt liv med vänner och en stor familj. På fritiden är hon gärna ute på landet i skärgården, seglar eller planerar kreativa projekt. Inspirationsresor till London och New York hinner hon gärna med också!

1. Varför valde du att utbilda dig till Makeup artist och hur gick du till väga? 

Att måla, skulptera, fota, sy etc har varit stora intressen sen jag växte upp men det var inte förrän i vuxen ålder som jag bestämde mig för att det var som makeup artist som jag ville jobba. Innan dess hade jag provat på fotografering, studerat konst, grafisk design och mode. Ett kreativt yrke var ett måste men inget jag provat tidigare hade känts klockrent. När jag sen kom till Linda Mehrens så kände jag att jag hade hittat rätt kombo! Nu kan jag ja ett socialt arbete, få vara kreativ och ständigt se nya platser!
2. Vad är dina råd till någon som vill bli makeup artist och vad gör man för att lyckas? 
Gör det! Försök att tänka ut vilken typ av makeup artist du vill bli: vill du jobba i butik? Vill du ut och frilansa? Vill du jobba på TV?
Mitt råd för att lyckas är att lägga gasen i botten och inte vara rädd för att misslyckas. Ge 110% och vara smidig och öppensinnad. Ta vara din tid och slösa inte bort lediga dagar, utnyttja dessa till att vara produktiv!
3. Vilka är dina roligaste jobbuppdrag? 
Ett specifikt jobb som jag tyckte var otroligt roligt och givande var när jag flög ner till Kapstaden och gjorde en kampanj för Best of Brands. Att jobba på häftiga locations är alltid kul och det blir oftast mer magi och känsla i bilderna. Sen är visningar otroligt kul med adrenalinet och allt folk man träffar!
4. Vad är det bästa med att jobba på Makeup Academy?
Att följa elevernas utvecklingskurva, få se och vara en del av både den kreativa processen och den personliga utvecklingen som sker under kursens gång. Det är otroligt roligt och spännande att se hur eleverna växer efter varje moment! Det är självklart även fantastiskt att vara en del av detta grymma arbetsteam också!
5. Beskriv din makeup rutin! 
Jag vill låta min hud andas så jag föredrar att fokusera på hudvården och sen lägga en lättare makeup. Jag brukar börja med ett ansiktsvatten från Decleor och en fuktkräm från Elizabeth Arden. Till min bas använder jag Laura Mercier tinted moisturizer och rms uncover up. Sedan fyller jag i brynen med en brynpenna från Mac. Ibland använder jag även ett färgat lipbalm på läppar och som rouge. Om jag vill matta ner någonstans använder jag Laura Mercier translusent powder och går över lätt med borste.
7. Vart hittar du inspiration till dina jobb? 
När jag är ute och reser blir jag otroligt inspirerad! Annars är jag en riktig Pinterest nörd, jag söker ofta efter inspiration med hjälp av deras app när det är något specifikt jag är ute efter och gör egna moodboards. Annars älskar jag att gå på utställningar och köper gärna hem böcker att bläddra i, en favorit är Tim Walkers bok med hans samlade verk.
Jag hittar även inspiration från filmer, serier och av mina fantastiska kollegor och vänner!
8. Hur skulle du beskriva din egna makeup stil? 
Hudvård är absolut i fokus, sen tänker jag mycket på helhet. Jag vill att makeupen ska kännas genuin och att det ska vara rätt känsla ihop med ljus, styling, modell osv. Viktigast för mig är att anpassa makeupen till situationen och att inte vara låst.

 

Elvira Brandt, lärare på MAKEUP ACADEMY i Stockholm.

No Comments

Leave a Reply

Välj månad