EN HELDAG MED MIA HÖGFELDT!

Idag har vi haft en heldag med makeupartisten Mia Högfeldt, gästlärare för dagens period-makeup!

Underbara, entusiastiska Mia Högfeldt har idag varit på plats på MEHRENS ACADEMY och undervisat i dagens period-makeup, 20-tal!
Mia arbetar som professionell makeupartist och har varit verksam inom mode, skönhet och reklam i över 27 år.
Vi har ställt henne några frågor, läs svaren nedan!

Vad är det bästa med yrket makeupartist? 
“Förr var uppdragen det häftigaste. Att man gjorde storbild på stan, de hetaste kampanjerna, arbetade med de största fotograferna och att man hade många omslag på tidningshyllorna samtidigt. Jag har alltid tyckt mycket om människor. Att få se världen och träffa så många spännande personer har gjort mig rik. Att ha människors förtroende är en ära och det bekräftas gång på gång av kunder. Att de känner sig trygga och snygga i mina händer.
Jag fick den bästa komplimangen av Martina Bonnier: “Mia, det märks verkligen att du älskar kvinnor..” och så är det.”

Vilka är favoritprodukterna i ditt kit? 
“Min fransböjare: Corner, Eyelash curler, Bas: Face & Body från M.A.C, Primer: Laura Merciers “Radiance” och Linda Mehrens penslar.”

Vad har du för spännande framför dig just nu? 
“Det är mycket som ska bli klart innan jul, inte minst Nobel 10/12 där jag har ansvar för Victoria Dyring och Jessika Gedin. Ett produktionsbolag har kontaktat mig och och vill arbeta med mig. Vi börjar med en pod om skönhet, det är så intressant. Jag har en ny bok på gång. Jag håller på att ta fram produkter som gör allt enklare för de som bara vill vara sitt bästa jag, för dem som vill hålla det enkelt men snyggt.”

Tre tips till den som är ny i branschen: 
Var beredd på att jobba. Se människor, var ödmjuk och kom i tid. Tro på dig själv! Du måste vara snäll mot dig själv, annars håller du inte så länge. Ta tillvara på alla tillfällen du får att lära dig saker.”

Sista frågan, du är alltid så sprudlande och man möts alltid av positiv energi från dig! Hur gör du och vad gör dig till den fantastiska makeupartist du är? 
“Jag tycker så mycket om människor! Jag tror inte att man ska arbeta med människor om man inte tycker om människor. Jag älskar vad vi kan göra tillsammans och teamwork! Jag får kladda, kleta, vara nära människor och prata. Jag älskar människor och mitt jobb!”

Tusen tack för en fantastisk dag Mia!

Mia Högfeldt på MEHRENS ACADEMY
Mia Högfeldt visar hur man på olika sätt kan tolka 20-talet i makeup.
Mia Högfeldt på MEHRENS ACADEMY
Bilder säger mer än 1000 ord, dagens inspiration. 
Mia Högfeldt på MEHRENS ACADEMY
Mia Högfeldt in action!
Mia Högfeldt på MEHRENS ACADEMY
En av 20-tals lookerna som Mia visade under dagen.

 

 

 

No Comments

Leave a Reply

Välj månad