SÅ FÅR DU LOOKEN

Makeup: Elin Söderlund
Model: Lind Models
Hår: Elvira Brandt
Foto: Fredrik Augustsson
Elins moodboard för att förmedla ide och känsla.
Makeupartisten Elin förklarar med egna ord hur du gör looken:
Jag började med att rengöra ansiktet och dekolletaget och smörjde in med vårdande och fuktgivande produkter för att ge sminket en bra grund att fästa på. Jag la extra mycket tid på rengöring och hudvård då fokus låg på bas och läppar. Jag kollade sedan modellens naglar och filade till formen samt målade dom med ett lack i nude-färg. Jag böjde sedan modellens fransar, för att öppna upp ögonen och ge ansiktet ett piggare intryck.
Jag började applicera MAC Face&Body foundation i ansiktet med en fuktad svamp, för att hålla basen så lätt och naturlig som möjligt. Sedan arbetade jag ner på hals och dekolletaget, jag lämnade ytan runt ögat för att gå in med concealer där, som är mer täckande för tex ådror och mörkare ytor. Så jag gick in med pensel E1 och MAC Moisturcover concealer runt ögon partier. För att all hud ska hålla samma ton fortsatte jag med concealer på röd partier i ansikte som behöver extra täckning samt öron.
Jag tog sedan MAC’s brynpenna i samma mörka ton som modellens egna hår. Jag ville hålla brynen naturliga men fylla luckor så jag borstade brynen uppåt för att se vart luckorna är och vart jag behöver fylla i. Jag fyller i lätt på handen för att få resultatet att se omålat ut men jag ville att dom skulle se täta och buskiga ut. Jag borstade sedan ”fast” brynen uppåt med en bryngel för att hålla dom på plats och ge ett luftigare samt buskigare intryck av brynen.
Jag lämnade sedan basen för att jag villa hålla den enkel och naken samt hålla fokus på läpparna. Eftersom jag vill att läpparna ska ge ett mörkare intryck och röda toner får en mörkgrå/svart skala så väljer jag en färg som är röd/brun i tonen då det är lättare att applicera på ett mättat och kontrollerat sätt än en svart färg.
Jag börjar med en läppenna och börjar i mitten på överläppen och arbetar uppåt och utåt, och likadant på nedre läppen. Jag jobbar mig utåt mot kanterna successivt och försiktigt för att hålla kontrollen. När jag sedan gått ut i kanten på modellens egna läppar ser jag över vart jag måste gå ut utanför för att eventuellt förstora någon av läpparna eller ändra formen då det ska vara balans i storlek mellan över och underläpp samt hålla en modern form. (ungefär som dom röda gelegodisarna) jag behövde inte arbeta mig så mycket utanför eller ändra formen då modellens läppar redan hade en bra from och var väldigt symetriska.
När jag mättat och fått skarpa kanter med läppennan går jag in och mättar med ett läppstift och pensel SB1 för att mätta och ge ett mer återfuktat resultat då penna ger ett väldigt torrt och matt resultat. Jag använder penna under för att läppstiftet ska hållas på plats och när jag applicerar läppstiftet håller jag mig precis innanför kanten så jag går inte hela vägen ut, för gör man det kan läppstiftet ”blöda” och rinna utanför linjerna jag målat. Pennan håller det på plats och är torr.
För att ge looken en lite med edgy touch och personlighet så valde jag ett klippa ut trianglar av guld-glittriga klistermärken som jag anpassade efter storleken på modellens läppar. Jag vek till dom så dom skulle följa med läppens egna böjning. Jag placerade den bredare kanten av klistermärket kant i kant med underläppens kant jag målat, och håller spetsen av klistermärktet uppåt och fäster den i mitten på läppen. Jag tar sedan det andra klistermäkret för överläppen och sätter även denna med den bredare kanten kant i kant med överläppens kant men med spetsen neråt, också i mitten så dom båda märkerna sitter i mitten och centrerade.
Jag kollar sedan över allt en sista gång för att se så allt ser bra ut!
This is our student Elin Söderlunds way from idea to reality when she created the look above. 

No Comments

Leave a Reply

Välj månad