SÅ FÅR DU LOOKEN

Makeup: Matilda Wennerberg
Model. LindModels
Hår: Elvira Brandt
Foto: Fredrik Augustsson

Matildas moodboard för att förmedla ide och känsla.

Tanken med denna look var en enkel och naturlig bas, men något ganska dramatiskt på ögonen. Jag valde att göra ett kladdigt blå ögonlook i lite olika nyanser.

Makeupartisten Matilda förklarar med egna ord hur du gör looken:
Jag började med att rengöra ansiktet noga, jag använde micellarvatten och bommullspads. Närmast fransraden använde jag tops istället så att man kommer åt ordentligt, viktigt att det är helt rent vid ögonen. Jag använde sedan en mjukgörande kräm i hela ansiktet och masserade in ordentligt. Återfuktade även läpparna med ett balsam. Extra torra partier smörjs in med en ännu fetare kräm, jag använde Locobase. Efter hudvården böjde jag fransarna. Ett tryck längst in, ett på mitten och ett längst ut så att de blir jämnt böjda.

Jag började med att lägga bas. Som foundation använde jag Face & Body från Mac, den har väldigt lätt täckning och ger ett naturligt fint resultat, vilket var det jag ville ha i denna looken. För att hitta rätt nyans provade jag ett par olika färger på modellens dekolltage, och valde den som smälte in bäst. Alltså den som “försvann”. Jag applicerade foundation med en fuktad svamp från Real Techniques. Jag tog upp produkt på handen och värmde upp den lätt med fingrarna så att den blev lite trögare. Sedan fördelade jag produkten noggrant in i svampen och applicerade på modellen med duttande rörelser. Jag la foundation i hela ansiktet och även ner på halsen. Innan jag gick vidare kollade jag så det var jämnt överallt genom att kolla från olika vinklar. Till concealer använde jag både Select Moisturecover från Mac och  Laura Merciers concealer. Jag letade upp rätt nyans genom att kolla på handen vilken som var mest lik den foundationfärg jag använt. Jag tog upp produkt med en spatel på handen och värmde upp med fingret. Concealern från Laura kan upplevas torr om man inte mjukar upp den först. Sedan använde jag pensel E1 från Linda Mehrens kollektion till att applicera concealer under ögonen och runt ögonlocket. Jag gick inte närmast ögat eftersom att jag kommer lägga både penna och vattenfärg där sen, vilket inte fäster lika bra om det finns en krämprodukt under.  Jag använde den lite gulare nyansen i concealerpalletten till rödare partier och den mer peachfärgade åt blå och mörka partier för att neutralisera och få en jämn bas. Jag tog även concealer på öronen.

Efter basen gjorde jag brynen. I denna look ville jag ha enkla naturliga bryn. Jag valde en penna från Nyx i färgen Taupe. Jag började med att borsta brynen uppåt och fyllde endast i med pennan där det behövdes, alltså om det fanns några fläckar eller luckor. Suddade ut pennan med en brynborste försiktigt så att det inte skulle bli några skarpa streck. Avslutade med en bryngel från Nyx för att fixera stråna.

När brynen va färdiga så pudrade jag med ett löspuder från Laura Merceier med hjälp av en borste på de ställen runt ögat som jag hade lagt concealer. Jag ville ha ett torrt underlag till färgerna som jag tänkt använda på locket. När det var tillräckligt pudrat började jag måla blått “kladd” med en blå penna från LH Cosmetics. Jag målade hela fransraden och in emellan fransarna och även en lite större kladdig fläck i innervrån. Jag målade även med den pennan under ögat och då också en större fläck i yttervrån. Även vattenlinjen och mellan fransarna här med. Sedan gjorde jag likadant på andra ögat. Inte exakt likadant, det skulle fortfarande se spontant och kladdigt ut, men det ska ändå vara en balans så att det ser hyfsat jämnt ut. Efter det gick jag in med en ljusare blå vattenfärg och målade lite fläckar och penseldrag där jag tyckte att det passade. Jag gick även ut med färgen lite utanför brynet. Till sist tog jag en lite mindre spretigare pensen och använda vit färg ock stänkte på det lite här och var där jag ville highlighta. Jag la det via mest mitt på locket och även undre innervrå. Jag gick in igen med den mörka pennan och la lite mörka fläckar här och var också.

När jag var nöjd med formen på ögonen så fixade jag till basen lite snabbt, och la sedan rouge. Jag tog ett från Mac som var lite rosa/peachigt i tonen. Jag tog upp produkt med en spatel och la på handen. Masserade upp produkten lite gran och tog sedan en pensel, F1 i Linda Mehrens kollektion, och gjorde nedslag på kindens högsta punkt och drog färgen lite bakåt. Jag ville inte ha jättemycket färg på kinderna på denna look, eftersom att den största fokusen skulle vara på ögonen.

Sedan gick jag in med krämhighlight, jag valde Pearl från Mac, och duttade med ringfingret på kindbenen, näsryggen, pannan, amorbågen, och hakan. Jag suddade med långfingret och duttade även med en fuktig svamp för att jobba in produkten.

Efter det tog jag ett läppstift från Mac som heter Fleshpot, och duttade på det på läpparna. Det är en ganska nude färg eftersom att jag vill ha ganska neutrala färger utöver det blåa på ögonen. Jag använde fingrarna till att applicera läppstiftet, både gnuggade och duttade för att få det mättat utan kanter eller ojämnheter.

Jag smorde in kroppen med body lotion blandat med foundation med händerna och la även lite highlight på nyckelbenen och axlarna med hjälp av en blöt svamp.

 

This is how our student Matilda went from idea to reality when she created her look!

No Comments

Leave a Reply

Välj månad