SÅ FÅR DU LOOKEN

Makeup: Therese Karlsson
Model: Le Management
Hår: Annie Ankervik
Foto: Dennis Wernersson

Therese moodboard för att förmedla ide och känsla!

Makeupartisten Therese förklarar med egna ord hur du gör looken:
Till mitt svartvita foto ville jag ha en råare känsla med en detalj som gjorde bilden intressant. Därav mitt val av grafisk eyeliner.

Först att skapa min look så började jag med att rengöra samt återfukta modellens ansikte, hals och dekolletage med produkter från La Roche Posay. Dessa produkter är anpassade för torr- och känslig hy.
Jag kommer enbart ha läppbalsam på läpparna, och även det är ifrån La Roche Posay.

Därefter valde jag ut en lämplig ton i foundation för min modell. Detta gjorde jag genom att testa olika foundationstoner på modellens käkparti samt hals. Foundationen kommer ifrån MAC och heter Face and Body foundation. Ihop med foundationen så blandade jag även i Strobe Cream från MAC, detta för att få mer lyster i huden. Bästa sätt att lägga foundationen på är med en foundationborste, och jag använde en ifrån Linda Mehrens.

Sedan använde jag concealer, och jag använder en som kommer ifrån Laura Mercier, och den har två toner i förpackningen. En gulare ton för att dämpa rodnader, ex kvisslor, och en mer i persikoton för att dämpa mörka toner som exempelvis under ögonen. Jag använde mina fingrar för att lägga concealern men det går lika bra att använda en borste i mindre storlek.

Efter att ha jämnat till färgen kring ögonen så böjde jag modellens ögonfransar med hjälp av ögonfransböjare från Apoliva.

Innan jag startade att måla min eyeliner så la jag basskugga över hela ögonlocket, även denna ifrån MAC. Därefter gjorde jag som en markering strax ovanför globlinjen på modellen, och det var sedan där som jag skulle lägga min flytande eyeliner. Markeringen fungerar att göra med antingen en ljusare brun skugga eller som alternativet jag valde, en kolpenna från Maybelline. Oavsett val av produkt så ska inte denna markering synas när din liner har lagts.
Jag valde att lägga eyeliner enbart på ena ögat, då jag hade en känsla av iD-magazine när jag skapade mitt moodboard.
Valet av flytande eyeliner blev även den från Maybelline men kombinerade även linjen med en som har en tjockare “tusch” och kommer ifrån MAC.
Jag valde även att lägga en eyeliner längst med fransraden på bägge ögonen för att sedan avsluta med svart volymmascara. Det är viktigt att både försöka lägga eyelinern så nära fransraden som möjligt men även att lägga mascara ända intill rötterna för att få helt svart.

Jag ville ha lite buskiga och lätt ifyllda ögonbryn på min modell, och hon hade redan fylliga och bra så jag valde att endast fylla i dem lite lätt enbart där det behövdes. Sedan svepte jag med hjälp av en ögonbrynsfärg från Maybelline lätt över modellens ögonbryn för att få den buskiga känslan. Jag avslutade med att fixera ögonbrynen med hjälp av bryngel från NYX.

Som avslut tog jag den sista foundationen som finns kvar i foundationsborsten och drog över modellens armar och händer, detta efter ha låtit bodylotionen har sjunkit in.

This is how our student Therese went from idea to reality when she created this look!

No Comments

Leave a Reply

Välj månad