CONTOURING OCH SKULPTERING

Idag börjar vi jobba med contouring eller som det heter på svenska, skulptering! Nu kan vi börja ta fram lite ansiktsdrag!

 

Vi jobbar alltid med både puder och kräm produkter men idag har vi fokuserat på highlight, shading och rouge i puder form. Imorgon testar vi samma sak fast med kräm produkter. Vad man väljer beror såklart på tillfälle och kund. Men att använda puder kan till exempel vara fördelaktigt om man vill att sminket ska hålla så länge som möjligt. Till exempel om  kunden är en brud, en person som ska stå på scen, eller gå på en gala!

Det som är viktigt när man jobbar med puder är att underlaget först och främst är torrt. Så att puder shadingen, highlightern och rouget inte blir fläckigt. Därefter börjar man med ytterst lite produkt för att sedan bygga upp till den färg och form man vill åt.

Vi älskar att jobba med olika märken. Fördelen med det är att man kan välja ut det man tycker är allra bäst. Samtidigt lär man känna olika typer av märken och hur de fungerar på olika hudtyper.
Idag har vi använt oss av bland annat Benefit Hoola Bronzer som shading och M.A.Cs Soft & Gentle till shimmer highlight!

 

We started working with contouring today. We also like to say shading, highlight and blush or just sculpting.
As always we work in both creme and powder form. Which to use depends on the occasion. To use powder is better if your klient is a bride, someone who will be on stage, on tv or just wants the makeup to stay on for a longer time and not be to shiny.
The first thing to make sure is that the base is dry. Otherwise the rest will be uneven. Then apply little by little until you get to the final shape and color!

Today we used the Benefit Hoola Bronzer for shading and the M.A.C Soft & Gentle as a shimmery highlight!

No Comments

Leave a Reply

Välj månad