MODEHISTORIA OCH INSPIRATION!

Vi är nu inne på dag två vecka 8 i våran utbildning. Vi har grottat ner oss i modehistoria och sett över viktigt nedslag.

Modehistorian har gett våra elever en klarare inblick på hur trender uppstått och fortfarande uppstår. Hur trender hela tiden kommer och går och att så mycket i vår värld idag är inspirerat ifrån andra årtionden.

Skolorna har haft besök av etablerade Makeupartister i branschen som varit Gästlärare och haft olika årtal tillsammans med våra elever. De årtionden vi lägger ner lite extra tid på och återskapar makeup till är det glada 20-talet, kvinnliga 50-talet, Twiggy inspirerande 60-talet och färgsprakande 80-talet!

Mia Högfeldt är en sprudlande Makeupartist som varit med oss på båda skolorna och inspirerat våra elever genom årtionden.
Hon har 30 års erfarenhet i branschen och kan därför ge våra elever värdefulla tips och en ordentligt peppande boost att ta med sig ut i arbetslivet!
Mia pratar kraften bakom smink och att veta vad hur du ska använda den. Hon pratar mycket om att lyfta sminket som ett verktyg att framhäva våra ansikten och inte använda det som något att gömma oss bakom. Att lära sig sminka fram ett utseende, att sminka fram en person och inte sminka över.

Idag var Mia på skolan i Göteborg och körde 80-talet, skrolla ner och avnjut några bilder!

 

 

Välj månad