Elev Spotlight

Katarina har utbildat sig både till makeup artist och hårstylist hos oss på Makeup Academy och är en tjej med grym attityd till allt och som sprider härlig energi till alla som hon jobbar med. Katarina har varit med på många visningar som skolan ansvarat för och även jobbat som gästlärare hos oss. Det är alltid lika roligt att råka på Katarina och vi är så stolta över henne, och därför vill vi presentera henne lite närmare för er alla.

Vem är du och vad jobbar du med?

Katarina Ohlsén heter jag, 24 år, från Stockholm och idag frilansar jag som makeup artist och hårstylist.

Vad fick dig att vilja utbilda dig till Makeup Artist?

Jag fick möjlighet väldigt tidigt att hänga på filminspelningar då jag bara var nio år. Då introducerades jag för fösta gången för makeup artister och blev fäst. Sen har jag alltid varit kreativ och alltid älskat smink. Så efter en kortare period med studier i LA så bestämde jag mig för att när jag kom hem skulle jag ta tag i min dröm, köra på och se vad som händer.

Vad är det roligaste med att jobba som makeup artist enligt dig?

Att jag får vara kreativ varje dag i mitt yrke, jag har ju faktiskt mitt största intresse som mitt jobb. Helt underbart! Sen såklart att jag varje dag får träffa nya människor. Ingen dag är den andra lik. Ständigt lär jag mig nya saker, det tycker jag är väldigt rogivande, man utvecklas och växer i sitt yrke efter varje jobb. 

Vad tycker du att var bäst med utbildningen på Makeup Academy?

Teknikerna! På Makeup Academy lär du dig teknikerna för att skapa olika looks, effekter etc. Vilket jag tycker är så bra, för kan du tekniker så kan du skapa massor. Du lär dig att tänka hur du ska kunna skapa något med hjälp av dina tekniker och inte ”att så här ska tex en brudmakeup se ut”.

Du blir verkligen förberedd för branschen och sen såklart alla FANTASTISKA lärare! De ser verkligen varje elev och skolan var en otrolig trygghet under utbildningen men också efter skolan. Skolan hjälpte till att bolla tankar och rekommenderade en till jobb.

Berätta om det roligaste jobbet du varit med om?

Oj så svårt! Jag tycker faktiskt att de flesta jobb jag gjort är roliga. Men jag jobbar väldigt mycket med en studio där gänget är helt otroligt så de dagarna är väldigt roliga. Men ett jobb som var väldigt kul, var när jag fick sminka och göra hår på Visuals åt Steve Angello, för de släppte mig totalt lös med sminket och jag fick göra precis vad jag ville och resultatet blev väldigt coolt.

Var hittar du din inspiration?

Överallt! T.ex. i naturen och från andra makeup artister. Sedan är jag även väldigt beroende av Pinterest!

Något du vill hälsa till alla som drömmer om att bli makeup artist?

Kör på och jobba på! Se till att ha kul och sug åt dig av allt och alla så du lär dig så mycket som möjligt. Att vara makeup artist är tufft men även så otroligt kul!

Makeup av Katarina

Välj månad