Elev spotlight

Denna vecka har vi pratat lite med Lisa Rönnqvist som är en av våra tidigare elever. Lisa utbildade sig till makeup artist och hårstylist på Makeup Academy i Stockholm 2018. Lisa har sedan dess både frilansat, assisterat och jobbat i butik och verkligen tagit sig in i branschen. Lisa har en härlig och varm energi vilket gör att det alltid är roligt att jobba med henne, hon är positiv och jobbar hårt och är enligt oss därför en perfekt tidigare elev att presentera lite närmare.

Vem är du och vad jobbar du med?

Jag heter Lisa, är 22 år och kommer från Gävle. Jag flyttade till Stockholm för att gå på Makeup Academy och kände under utbildningen att jag hade hittat rätt och blev kvar i Stockholm! Nu frilansar jag som makeup artist och hårstylist här i Stockholm och arbetar extra på MAC Cosmetics. 

Vad fick dig att vilja utbilda dig till makeup artist?

Har alltid varit en kreativ person och har som liten alltid älskat att skapa. Sen på senare år har kreativa sminkningar varit något jag gjort mycket hemma på mig själv men inte tänkt att man faktiskt kan jobba med. Det var min mamma som föreslog det en dag och sen blev det bara så. Bästa valet jag gjort!

Vad är det roligaste med att jobba som makeup artist enligt dig?

Att jag får vara kreativ och arbeta med så många andra fantastiska och kreativa människor. Mina favoritjobb är då jag får vara med och planera inför en fotografering och ta fram en sminkning som passar, sedan vara med i hela processen och tillslut se bilderna och det färdiga resultatet. Det är häftigt! Och alla härliga människor man möter på vägen är också ett plus.

Vad tyckte du att var bäst med utbildningen på Makeup Academy?

Alla fantastiska lärare och den fortsatta kontakten man får efter skolan. Har inte känt mig ensam eller osäker på vart jag ska ta vägen. När jag var färdig med min utbildning kände jag verkligen att jag hade fått så mycket kunskap jag bara kunnat få. Verkligen bästa valet jag gjort är att jag valde att börja på Makeup Academy!

Berätta lite om hur det är att jobba på MAC? 

Lärt mig så mycket under min tid på MAC! Man utvecklas så mycket av att få sminka alla olika sorters människor och inte bara professionella modeller. Vi har även roliga sminkscheman och lookdays som gör att jag även utmanas i mitt sminkade på mig själv. Väldigt kreativ och inspirerande arbetsplats! Trivs väldigt bra och älskar produkterna.

Något du vill hälsa till alla som drömmer om att bli makeup artist?

Gör det!! Jag har inte ångrat mig en sekund, och bara du vill tillräckligt mycket så kommer allt att lösa sig på vägen. 

Makeup: Lisa Rönnqvist
Välj månad