Elev Spotlight

Dags att lära känna en av våra tidigare elever lite närmare igen. Denna vecka vill vi presentera Louise för er! Louise är en tjej som är otroligt driven, har en positiv attityd till allt  och som snabbt tar sig framåt i branschen. Louise har även jobbat som lärare på vår skola i Göteborg och via det hjälpt andra att uppfylla sina drömmar. I hennes svar kan ni läsa lite mera om vem hon är och vad hon har för tankar om hur det är att jobba som makeup artist!

Vem är du och vad jobbar du med?

Jag heter Louise Kjellberg och är en snart 25 årig makeup-artist och hårstylist från Göteborg. Sedan maj 2018 är jag representerad av agenturen Lind Models. 

Vad fick dig att vilja utbilda dig till makeup artist?

Det hade länge varit min stora dröm och något jag var osäker på om jag skulle våga satsa på. En dag slog det mig – ”Vissa lyckas ju, varför skulle inte det kunna vara jag? Tar jag inte steget och testar kommer jag aldrig veta svaret”. Då sökte jag in. Det är det absolut bästa beslutet jag någonsin tagit!

Vad är det roligaste med att jobba som makeup artist enligt dig?

Wow! Så mycket! Främst älskar jag mötet med alla härliga människor man får stöta på i jobbet. Sedan, för mig, har det varit väldigt roligt att se min egen utveckling i mig själv. Blir starkare och starkare för varje jobb och tror mer och mer på mig själv. Det är viktigt i denna branschen – att våga tro på sig själv! Att jag får vara kreativ, jobba i roliga team och jobba med min största dröm är några andra plus i kanten!

Vad tyckte du att var bäst med utbildningen på Makeup Academy?

Att man blir så galet redo för verkligheten! Teknikerna i hur man lägger en perfekt makeup är allt och lite till. Hur man ska tänka när man arbetar på set, hur man marknadsför sig själv på bästa sätt och hur man startar företag. Jag har inte tvivlat en enda gång sedan jag gick på Makeup Academy att det är den absolut bästa utbildningen! 

Berätta om det roligaste jobbet du gjort!

Så svårt! Jag minns det första jobbet jag gjorde, det var en modeplåtning för West Magazine i Smögen. Vilken dag! Det var strålande sol och bilderna blev helt fantastiska! Att sedan se sitt namn i tidningen var en otrolig känsla. Även om jag gjort många jobb sedan dess så brinner detta jobb lite extra i hjärtat, det var ju ändå det första. Förra sommaren gjorde jag Lotta på Liseberg under alla veckor, vilket var galet roligt! Skall jobba med det i sommar igen och längtar så. Att jobba med tv och film var det jag främst ville från början, så även här brinner det lite extra i hjärtat när jag får göra just det.

Var hittar du din inspiration?

Hos alla människor jag träffar främst, faktiskt. Inspireras också av alla vänner i branschen som jobbar med samma som mig själv. Älskar att se andra lyckas och följa sina drömmar – det inspirerar mig till tusen! Sedan för att finna inspiration rent kreativt älskar jag Pinterest, är nog inne där ett onormalt antal gånger om dagen.

Något du vill hälsa till alla som drömmer om att bli makeup artister?

Tvivla inte, gör det! Att tvivla hindrar bara dig från att faktiskt få jobba med din stora dröm. Som sagt, vissa lyckas med sina stora drömmar – folk blir skådespelare, författare, makeup-artister! Det kan även vara du!

Makeup: Louise

Välj månad