Elev Spotlight

Vad tar du med dig från din utbildning på Makeup Academy?

Therese Törnkvist gick nyligen ut sin utbildning på BEAUTY ACADEMY och ska nu börja jobba som frilansande makeupartist! För Dashl berättar hon om vad hon tar med sig från sin utbildning.

– När jag började på BEAUYT ACADEMY hade jag ”bara” mitt sminkintresse och en dröm om att en dag kunna jobba med det jag älskar. Jag insåg dock rätt snabbt att det inte var så ”bara” och att min dröm inte var omöjlig att uppfylla. Med hjälp av grymma lärare, som alltid peppat och stöttat, och en utbildning som lärt mig alla grundtekniker jag kan tänkas behöva, har jag samlat på mig den kunskap och det självförtroendet som behövs för att kunna lyckas. Så, det jag tar med mig är att: man kan om man vill!


Vad skulle du säga är det absolut roligaste med ditt jobb?

Det roligaste med jobbet är att man får träffa så otroligt många olika, härliga människor. Att få vara med under stora dagar i andras liv så som bröllop, fester och visningar och få någon att känna sig lite extra fin. Ett stort plus är också att alla dagar är unika.

Hur får man en makeup att hålla en hel dag nu i sommarvärmen?

Jag gillar att använda mig utav en setting spray när jag vill förlänga hållbarheten på sminket, Fix + från MAC Cosmetics är en favorit. Ett tips är också att införskaffa sig Beauty-blender Blotterazzi. En blotting svamp som absorberar överflödig olja
utan att störa din makeup. Perfekt att ha i handväskan. Då slipper man ett kakigt resultat som lätt uppstår när man går på med puder varje gång man börjar bli lite oljig. 

Vad inspirerar dig?

Jag inspireras mycket av andra Makeup Artister. Sminkkonton på Instagram, tidningar och YouTube. Jag inspireras av alla som brinner för det de jobbar med och som kämpar för att komma någon vart, det gör mig taggad och motiverad!


Vad tror du att är nästa stora makeup trend?

En trend som man börjar se mer och mer, främst på modevisningar, är ”no-makeup makeup” trenden. Alltså en naturlig och clean makeup och speciellt bas. Något som jag personligen älskar och som jag hoppas och tror kommer bli allt mer populär inom en snar framtid.

Har du några favoritprodukter?

Just nu är det Lumenes Natural Glow Foundation, Clear Brow Gel från Anastasia Beverly Hills och Maybellines Lash Sensational Mascara.

Välj månad