Elev Spotlight

För några veckor sen så fick vi på Makeup Academy besök av en av våra fantastiska tidigare elever Emma Parmlöv! Emma utbildade sig på Makeup Academy i Göteborg och har sedan dess byggt upp en strålande karriär och är nu en av de främsta makeup artisterna i Göteborg! Vi tycker alltid om att få besök av Emma och höra om hennes äventyr, och det är alltid lika roligt varenda gång hon kommer tillbaka till skolan som gästlärare. Eleverna blir alltid inspirerade och vi tycker Emma är en grym förebild för våra elever under utbildning, inte bara för att hon är en duktig makeup artist men även för hennes härliga personlighet och arbetsmoral. Emma är ett perfekt exempel på att om man vill så kan man och hårt arbete belönas! Vi passade på att ställa några frågor till Emma som ni kan ta del av nedan.

Berätta vem du är? 

Jag heter Emma Parmlöv och fyller 26 år i sommar. Jag är bosatt i Halmstad och pendlar därifrån till mina jobb. Jag en en kreativ tjej som sedan liten varit intresserad av att måla, jag har alltid varit konstnärligt lagd. 

Vad jobbar du med? 

Jag jobbar som makeup artist och hårstylist på heltid och är idag representerad av agenturen LindModels i Göteborg. 

Vad tyckte du var bäst med att utbilda dig på Makeup Academy?

Jag tyckte helt klart det bästa med utbildningen var att jag kände mig väl förberedd för att ta mig an jobb på egen hand. Jag fick lära mig hur branschen fungerar och hur allt går till från idé till färdigt jobb. Lärarna på skolan gjorde verkligen dagarna inspirerande och givande vilket gjorde att jag kunde utvecklas. 

Vad är det bästa med att vara makeup artist? 

Jag älskar verkligen att arbeta med färg och form, jag har världens bästa jobb! Jag är en väldigt social tjej och får energi av att träffa nya människor, vilket gör att jobbet som makeup artist passar mig perfekt. Det är inte en dag som är den andre lik, olika platser och team varje gång så man träffar alltid mängder av nya intressanta och inspirerande människor. Att jobba som makeup artist och som hårtsylist är otroligt varierande och kräver att du tror på dig själv. 

Vad har varit ditt roligaste jobb? 

Jag tycker att alla mina jobb är roliga, klyschigt men så sant! Kommer ihåg mitt allra första jobb och hur nervös jag var inför det! Handsvett och darriga ben, jag skulle göra årets kampanj för Majblomman. Den dagen kommer jag alltid att minnas. Sen älskar jag verkligen att jobba med Fashion Week, Elle-galan och P3 Guld på grund av det höga tempot och för att jag fungerar väldigt bra under stress. Förra sommaren gjorde jag och ett gäng andra grymma tjejer hår och makeup under Lotta på Liseberg, varje vecka var jag där och fixade till artisterna. Några av de underbara människorna jag fick jobba med är: John Lundvik, Renaida, Chris Kläfford, Martin Almgren, Cassandra M Klatzkow, Erik Saade mm. Det var en otroligt rolig sommar! Kampanj plåtnigarna med MQ, Monki, Ted & Teresa, Svea, Craft och Myrorna har varit extra roliga men älskar även att jobba med Nelly.com, Kappahl, och Helly Hansen mm, ja ni förstår listan kan göras lång!

I det stora hela så drivs jag av att få möta och arbeta med kreativa människor. Varför jag nämnt dessa jobb är just för att deras team, idé och slutresultat alltid blir så himla bra. 

Något du vill hälsa alla som drömmer om att bli makeup artist? 

Hårt jobb belönas, ge aldrig upp och kom ihåg att ha roligt på vägen! 

Makeup: Emma Parmlöv
Välj månad