BACK TO THE 80’S!

“Back to the 80’s” är vad vi har varit på skolorna i Stockholm och Göteborg!

Under makeupartist-utbildningen på MEHRENS ACADEMY så har vi en halvdags föreläsning om modehistoria. Vi går igenom de olika tidsepokerna, hur man klädde sig, hur makeup och hår såg ut, vad som kännetecknar åtalet och kända ikoner. Vid tre tillfällen per utbildning tar vi in makeupartister från branschen som undervisar i de olika årtalsmakeuperna. Makeupartisterna är aktiva och etablerade i branschen och är här för att ge eleverna inspiration och tips från yrkeslivet. Under tre heldagar är de här för att ge våra elever allt och lite till!

80-talet har vi nu haft i både Stockholm och Göteborg, i Göteborg besökte Linda Mehrens eleverna och i Stockholm var Oscar Svensson från MIKAs Looks på plats. Båda undervisade i det fantastiska 80-talet och visade eleverna nya tekniker, mer färg och form!

80-talet sägs vara ”kontrasternas årtionde”. Makeupen handlade mycket om design och man förstärkte uttryck med kraftiga färger och former. Blått, grönt, rött, rosa och turkost var några av de populära färgerna. På dagtid var man fortfarande försiktig gentemot var man vad under kvällstid då det var ”full-on-makeup”. Det var mycket färgglada ögonskuggor och rouge, det viktigaste i makeupen var att färgerna var väl ”blendade” och gick in i varandra så att övergångarna doldes. Färgerna fick gärna ta plats, ögonskuggan och rouget gick ofta upp i ögonbrynen och i hårfästet.

Vi bara älskar 80-talet! Det finns inga hämningar, man får gå all-in och det är glatt och härligt! Kanske har det med alla färger och göra, kanske med musiken som spelades eller den härliga, färgstarka stylingen!

 


80-talet tolkat av vår gästlärare, makeupartisten Oscar Svensson.


Oscar Svensson, makeupartist representerad av agenturen MIKAs Looks. 


80-talet tolkat av vår gästlärare i Göteborg, makeupartisten Linda Mehrens.


Laeticia i 80-tals makeup gjord av elev! 


Eman i 80-tals makeup gjord av elev! 


Carolina i 80-tals makeup gjord av elev! 


Julia i 80-tals makeup gjord av elev! 

No Comments

Leave a Reply

Välj månad